Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Generální finanční ředitelství zveřejnilo nový nepovinný tiskopis Oznámení o získání prostředků, které budou nebo byly použity na obstarání vlastní bytové potřeby – tiskopis 25 5259 – vzor č. 1

11. 10. 2022

Dne 6. 12. 2021 byla Generálním finančním ředitelstvím vydána na webu Finanční správy tisková zpráva: Změna podmínek u osvobození příjmů z prodeje rodinného domu a „bytu“, která informuje o novele zákona o daních z příjmů, kdy došlo od zdaňovacího období roku 2021 ke změně (zpřísnění) podmínek pro možnost uplatnění osvobození příjmu z prodeje rodinného domu nebo jednotky podmíněného vynaložením získaných prostředků na obstarání vlastní bytové potřeby.

V návaznosti na tuto tiskovou zprávu vydalo Generální finanční ředitelství nový nepovinný tiskopis. Vzor tiskopisu včetně pokynů k vyplnění, dostupný v databázi daňových tiskopisů na webu Finanční správy Daňové tiskopisy | Daně | Finanční správa (financnisprava.cz) ve formátu PDF, lze využít pro splnění jedné ze zákonných podmínek pro osvobození příjmu, tj. oznámení o získání osvobozených příjmů, které byly nebo budou v zákonem stanovených lhůtách vynaloženy na obstarání vlastní bytové potřeby.