Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upozornění na chybějící či nesprávné místní koeficienty podle § 12 zákona o dani z nemovitých věcí u vybraných obcí na rok 2022 v aplikaci Elektronického podání pro Finanční správu

3. 1. 2022

AKTUALIZACE: Dne 6. 1. 2022 byla technická závada odstraněna a u předmětných obcí se již dotahují správné koeficienty.

Dovolujeme si Vás informovat, že z důvodu technické závady nedochází k dotažení správné hodnoty místního koeficientu podle § 12 zákona č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů, pro danou nemovitou věc u vybraných obcí ve formuláři daňovém přiznání k dani z nemovitých věcí v aplikaci Elektronického podání pro Finanční správu na zdaňovací období roku 2022. Obdobným způsobem správně nefunguje vyhledávání v aplikaci „Vyhledání koeficientů pro podání k dani z nemovitých věcí“. Technická závada se týká níže uvedených obcí:

Středočeský kraj:
Soběhrdy, Sázava, Soutice, Hořovice, Pavlov, Nebužely, Kozomín, Úžice, Řepov, Kunice, Velké Popovice, Dobrovíz, Jeneč, Rudná, Ořech, Hostivice, Rybníky, Krásná Hora nad Vltavou, Rakovník. 

Jihočeský kraj:
Hrdějovice, Květov.

Plzeňský kraj:
Kostelec, Záchlumí, Chlumčany.

Ústecký kraj:
Česká Kamenice, Volevčice.

Liberecký kraj:
Hrádek nad Nisou, Chrastava.

Královehradecký kraj:
Bílý Újezd.

Pardubický kraj:
Vrbatův Kostelec.

Kraj Vysočina:
Heřmanov, Střítež.

Jihomoravský kraj:
Čeložnice, Kelčany, Sudoměřice, Tvarožná Lhota.

Olomoucký kraj:
Lutín, Kokory.

Moravskoslezský kraj:
Krásná, Šenov.

Na odstranění technické závady intenzivně pracujeme a omlouváme se za vzniklé nepříjemnosti. Předpokládáme, že chyba by měla být opravena v prvním lednovém týdnu 2022 po instalaci verze 42.1.1 na portálu MOJE daně a po provedení opětovné aktualizace těchto koeficientů. 
U ostatních obcí je možné formulář  daňového přiznání k dani z nemovitých věcí v aplikaci Elektronického podání pro Finanční správu na zdaňovací období roku 2022 pro podání daňového přiznání použít i v prvním lednovém týdnu 2022 standardním způsobem.